Bon comunicador: ANTONI BASSAS

Bon comunicador: ANTONI BASSAS

dijous, 31 d’octubre del 2013

Premis rebuts



Aquests són els premis que ha rebut al llarg de la seva trajectòria professional.




divendres, 25 d’octubre del 2013

Els seus llibres

A més de la seva vessant periodística, l’Antoni Bassas també exerceix el paper d’escriptor.

Els llibres que ha escrit l’Antoni Bassas són:



  •  “A un pam de la glòria”(1995).
  •  “Què pensa Antoni Bassas”(2007).
  •  “El matí amb Raimon Panikkar”(2008).

Com podeu veure, hi ha un llarg període de temps on no escriu cap llibre degut a que aprofundeix més amb la radio.


RESSENYAS DELS SEUS LLIBRES

A UN PAM DE LA GLÒRIA

El primer llibre que escriu l’Antoni Bassas és “A un pam de la glòria”, un llibre basat en les experiències i anècdotes viscudes durant el període de 1983 a 1994, quan va estar treballant de locutor de futbol, especialment del Futbol Club Barcelona.  

Més de la meitat del llibre, està dedicat més al període del 1988 al 1994. En aquest anys trobem una sèrie de successos al club de futbol català més conegut. Per una banda, relata els 6 anys de felicitat blaugrana, que emmarquen la creació del famós Dream Team amb els títols de la Re Copa i Copa d’Europa. D’altra banda, també la derrota a la final d’Atenes al 1994 contra el Milan.  




QUÈ PENSA ANTONI BASSAS


Aquest llibre relata la història de l’Antoni Bassas, les seves experiències i ascensos professionals i la passió que sent per la seva feina.

Des de ben petit estava involucrat amb aquest món, ja que la seva família estava subscrita a la Vanguardia i als 6 anys ja escoltava la radio i llegia diaris. Quan ja era un jovenet, ja va col·laborar a un programa de Ràdio Joventut. Més tard, va ser líder d’audiència  i director durant 14 anys consecutius a El Matí de Catalunya Ràdio. Aquest fet, el va fer convertir-se en el més escoltat de tota la història de Ràdio de Catalunya.

L’Antoni Bassas és optimista pel que fa al futur de la seva professió i les noves tecnologies. Diem que és optimista perquè no creu que els diaris de paper mai siguin totalment substituïts per els digitals. “També pensàvem que la televisió es menjaria la ràdio i el cinema, i no sembla pas que això hagi de passar ara per ara”, afirma Bassas.

Tot i així, ell creu que el Internet ha facilitat l’aparició de milions d’internautes que arriben a ser comunicadors a través d’altres plataformes com pot ser un blog.

L’ Antoni Bassas també a treballat a la televisió i en aquest llibre ens explica perquè prefereix treballar a la ràdio abans que a la televisió. El motiu és, perquè pensa que a la televisió la gent s’interessa massa per la persona que parla més que pel que diu.

Finalment, en aquest llibre Bassas mostra els seus sentiments envers la seva professió, envers Catalunya ràdio, i envers TV3. Basses estima la seva feina i en aquest llibre ho deixa ben clar. Afirma que el problema del mitjans públics és que sempre estan relacionats amb qui governa. A Catalunya, al no tenir majories absolutes, ajuda a que aquest fet no succeeixi.




EL MATÍ AMB RAIMON PANIKKAR


Durant els últims 10 anys l'Antoni Bassas ha mantingut un diàleg intens amb el filòsof Raimon Panikkar.



Aquest llibre recull les converses entre un savi que es manté allunyat de la ciutat, i un periodista que viu l'actualitat informativa a primera línia. Aquestes converses les mantenien a través de ràdio, i eren oides per milers d'oients d'El matí de Catalunya Ràdio. Per una banda, en aquest llibre podem trobar temes actuals com l'estrès, la seguretat o la política i d'altra banda, temes com la utopia, el dolor o la mort. 


divendres, 18 d’octubre del 2013

Mitjans de seguiment



Per fer la recerca d’informació sobre el nostre bon comunicador, hem trobat diversos canals on interactua. Els mitjans que participa són escrits i audiovisuals.








El podem trobar: 

Té creats dos usuaris de:
Facebook
Facebook





Twitter






Tv3 divendres









Ara bon dia
Ara Mister B
Ara








BLOG







dimecres, 16 d’octubre del 2013

El nostre decàleg del Bon Comunicador

Benvinguts a aquesta nova entrada.

DECÀLEG DEL BON COMUNICADOR:
  1. Tenir clar l'objectiu.
  2. Domini de la llengua i correcció lingüística.
  3. Feedback amb el públic.
  4. Missatge clar, concís i breu. 
  5. To de veu adient.
  6. Vocalització.
  7. Utilitzar llenguatge no verbal.
  8. Ús de l'humor.
  9. Experiències personals.
  10. Preparant-se fent un guió.
Aquests són els deu punts que  hem considerat imprescindibles per a ser un Bon Comunicador.

El que nosaltres volem fer a partir d'aquest decàleg, és veure si l'Antoni Bassas compleix aquests requisits, així podrem arribar a la conclusió de si és o no un Bon Comunicador.

Hem ordenat aquests deu punts per ordre d'importància, ja que vam considerar que així ens seria més fàcil alhora d'analitzar-lo.


dimarts, 8 d’octubre del 2013

Qui és ell?

Antoni Bassas Onieva, va néixer al 1961 al barri de Gràcia de Barcelona. 
Va començar la seva carrera periodística als 16 anys en la Ràdio Joventut. Posteriorment, es va llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Actualment,  Antoni Bassas és un periodista i guionista de ràdio i televisió catalana. A més a més, també és accionista i membre de l'equip directiu del diari Ara.

Activitat a la ràdio:

Com bé hem explicat anteriorment,  als setze anys, va començar a col·laborar a Radio Joventut. Posteriorment, al 1981 va començar a treballar a Ràdio Barcelona on dirigia els programes Àrea de gol i El contestador. Aquell mateix any es va integrar a l'equip de retransmissions del programa Futbol en català, dirigit per Joaquim Maria Puyal. Va treballar amb ell durant catorze anys, en més de 800 retransmissions esportives dels partits del Futbol Club Barcelona.
Les retransmissions esportives li van donar l'oportunitat de conèixer els grans esportistes del Barça, de conèixer països i de viure experiències que narra al llibre A un pam de la glòria, on aplega records dels seus catorze anys en el món esportiu, un període en què el FC Barcelona va guanyar la Copa d'Europa de futbol, a l'Estadi de Wembley, de Londres, i quatre lligues.
Sense abandonar Catalunya Ràdio, al 1995 canvia les retransmissions esportives per la informació general, social i política, i assumeix la direcció del programa estrella de l'emissora: El matí de Catalunya Ràdio.
El 27 de juny de 2008, malgrat ser líder d'audiència durant 14 temporades seguides amb aquest programa, Antoni Bassas anuncia que abandona la direcció i presentació al final de la temporada per desavinences amb la direcció de l'emissora a l'hora de planejar la renovació.

A més a més, Bassas va ser un dels creadors de la versió d'Alguna pregunta més?,pel qual va guanyar un Premi Ondas al 1997.

Activitat a la televisió:
Antoni Bassas, entre el 1988 i el 1991 va presentar i va crear el guió del concurs Tres pics i repicó de  TV3 . 
Entre el 1992 i el 1993,va presentar el debat Polèmic de la cadena de TV3
A més a més, Bassas també ha sigut guionista d'El joc del segleLa Lloll i El show de la Diana
El 1999 va codirigir i presentar Aquest any, cent!, una sèrie que va repassar la història del FC Barcelona, que aquell any celebrava el centenari.
Va tornar a la TV3 el 2003, com a director i presentador d'una sèrie d'entrevistes en profunditat anomenat A contracorrent
Del 2006 al 2009 va col·laborar setmanalment a El club, d'Albert Om, amb qui participaria el 2010 en el programa El convidat.
Actualment, en la temporada 2013 – 2014 col·labora al magazín de tardes de TV3 Divendres, on valora un cop per setmana l'actualitat de Catalunya.
Per altra banda,si ens centrem en la seva feina com a corresponsal ,Bassas s'incorporà l'any 2009 a la delegació que té TV3 als Estats Units, en substitució d'Albert Elfa, just després de les eleccions presidencials nord americanes. Bassas va dur aquesta tasca a la capital dels Estats Units fins el 30 de juny de 2013, moment en què va donar pas a Esteve Soler. 

Activitat a la premsa:
Antoni Bassas va implicar-se amb el diari Ara des del seu naixement com a articulista i accionista. Després de la seva etapa com a corresponsal de TV3 a Washington DC, l'estiu de 2013 va incorporar-se a l'equip directiu del diari.





File:Antoni Bassas.jpg



divendres, 4 d’octubre del 2013

Presentació

Benvinguts a aquest nou blog. 


En aquest espai podreu trobar informació d'Antoni Bassas. 
Durant un període de temps establert farem un seguiment exhaustiu d'aquest comunicador per tal de desenvolupar el treball que ens han demanat a l'assignatura del Mòdul 1: Escola d'Educació infantil I, que engloba els crèdits de GITIC (Gestió informació de les tecnologies, informacions i comunicacions) i de COED (Comunicació oral, escrita i digital).

  • Qui som?
Aquest grup està format per sis noies de la Universitat Ramón Llull que cursem Educació Infantil.
Nosaltres som: Noelia Montero, Sandra Pujol, Sílvia Ricart, Meritxell Rodríguez, Ainoa Sarroca i Marina Vives.