Bon comunicador: ANTONI BASSAS

Bon comunicador: ANTONI BASSAS

divendres, 25 d’octubre del 2013

Els seus llibres

A més de la seva vessant periodística, l’Antoni Bassas també exerceix el paper d’escriptor.

Els llibres que ha escrit l’Antoni Bassas són:



  •  “A un pam de la glòria”(1995).
  •  “Què pensa Antoni Bassas”(2007).
  •  “El matí amb Raimon Panikkar”(2008).

Com podeu veure, hi ha un llarg període de temps on no escriu cap llibre degut a que aprofundeix més amb la radio.


RESSENYAS DELS SEUS LLIBRES

A UN PAM DE LA GLÒRIA

El primer llibre que escriu l’Antoni Bassas és “A un pam de la glòria”, un llibre basat en les experiències i anècdotes viscudes durant el període de 1983 a 1994, quan va estar treballant de locutor de futbol, especialment del Futbol Club Barcelona.  

Més de la meitat del llibre, està dedicat més al període del 1988 al 1994. En aquest anys trobem una sèrie de successos al club de futbol català més conegut. Per una banda, relata els 6 anys de felicitat blaugrana, que emmarquen la creació del famós Dream Team amb els títols de la Re Copa i Copa d’Europa. D’altra banda, també la derrota a la final d’Atenes al 1994 contra el Milan.  




QUÈ PENSA ANTONI BASSAS


Aquest llibre relata la història de l’Antoni Bassas, les seves experiències i ascensos professionals i la passió que sent per la seva feina.

Des de ben petit estava involucrat amb aquest món, ja que la seva família estava subscrita a la Vanguardia i als 6 anys ja escoltava la radio i llegia diaris. Quan ja era un jovenet, ja va col·laborar a un programa de Ràdio Joventut. Més tard, va ser líder d’audiència  i director durant 14 anys consecutius a El Matí de Catalunya Ràdio. Aquest fet, el va fer convertir-se en el més escoltat de tota la història de Ràdio de Catalunya.

L’Antoni Bassas és optimista pel que fa al futur de la seva professió i les noves tecnologies. Diem que és optimista perquè no creu que els diaris de paper mai siguin totalment substituïts per els digitals. “També pensàvem que la televisió es menjaria la ràdio i el cinema, i no sembla pas que això hagi de passar ara per ara”, afirma Bassas.

Tot i així, ell creu que el Internet ha facilitat l’aparició de milions d’internautes que arriben a ser comunicadors a través d’altres plataformes com pot ser un blog.

L’ Antoni Bassas també a treballat a la televisió i en aquest llibre ens explica perquè prefereix treballar a la ràdio abans que a la televisió. El motiu és, perquè pensa que a la televisió la gent s’interessa massa per la persona que parla més que pel que diu.

Finalment, en aquest llibre Bassas mostra els seus sentiments envers la seva professió, envers Catalunya ràdio, i envers TV3. Basses estima la seva feina i en aquest llibre ho deixa ben clar. Afirma que el problema del mitjans públics és que sempre estan relacionats amb qui governa. A Catalunya, al no tenir majories absolutes, ajuda a que aquest fet no succeeixi.




EL MATÍ AMB RAIMON PANIKKAR


Durant els últims 10 anys l'Antoni Bassas ha mantingut un diàleg intens amb el filòsof Raimon Panikkar.



Aquest llibre recull les converses entre un savi que es manté allunyat de la ciutat, i un periodista que viu l'actualitat informativa a primera línia. Aquestes converses les mantenien a través de ràdio, i eren oides per milers d'oients d'El matí de Catalunya Ràdio. Per una banda, en aquest llibre podem trobar temes actuals com l'estrès, la seguretat o la política i d'altra banda, temes com la utopia, el dolor o la mort. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada